Choose Your Language
Home  /  O kompaniji BGI

O kompaniji BGI

Kompanija BGI (Pekinški institut za genomiku; engl. Beijing Genomics Institute) osnovana je 1999. godine kao neprofitna istraživačka organizacija za podršku Projektu humanog genoma (engl. The Human Genome Project), vizijom o primjeni genetike u korist ljudske rase. Tokom godina BGI je izrastao u multinacionalnu kompaniju koja je danas najveća genetska organizacija na svijetu, a posjeduje i privatne neprofitne istraživačke institute, ali i komercijalne laboratorije za primijenjeno sekvenciranje u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi, Hong Kongu i Kontinentalnoj Kini.

Kompanija BGI u svojoj ponudi ima široki spektar genetskih testova za ozbiljne bolesti, čime ljekarima i pacijentima širom svijeta pruža mogućnost dijagnostike i personalizirane zdravstvene njege temeljene na genomici. Zahvaljujući genomskim platformama koje mogu prikupiti i pohraniti veliki broj uzoraka, opsežnoj bioinformatičkoj analizi sa 4 vlastita bioinformatička algoritma i predanosti edukaciji, BGI je posvećen tome da genetičke nauke i tehnologija zajedno rade u korist svih.

Naš neinvazivan prenatalni test NIFTY™ vodeći je NIPT na tržištu, koji u svojoj ponudi ima više od 2.000 naših partnera u više od 50 država širom svijeta. Do marta 2018. godine testom NIFTY analizirano je više od 3.000.000 uzoraka, što čini NIFTY™ najpouzdanijim NIPT-testom na svijetu.

Više informacija o kompaniji BGI možete saznati na: www.bgi.com.